Skip to main content

Over ons

Historiek over Van Glabeke

Bouwmaterialen Van Glabeke gelegen in West-Vlaanderen is al 47 jaar gekend als een betrouwbaar familiebedrijf voor al uw bouwmaterialen, tegels, natuursteen…
waar de vlotte service, prijs-kwaliteit en de persoonlijke aanpak al jarenlang de sterkste troeven zijn.

Het ontstaan van een bloeiend familiebedrijf

Het bedrijf werd opgestart in 1969 door Gerard Van Glabeke.
Het begon allemaal bij zijn toen ouderlijke huis waar hij allerlei betonproducten vervaardigde en verkocht.
Deze werden allemaal ambachtelijk gemaakt.

In 1974 opende hij op het huidige adres het bedrijf Van Glabeke uit Kooigem-Kortrijk waar hij de betonproducten uitbreidde met bouwmaterialen. Pas jaren later begon het tegelverhaal met enkele tegeltjes die in combinatie met de bouwmaterialen werden verkocht. Door de groeiende vraag naar tegels werd er beslist om het aanbod uit te breidden en een deel van het magazijn te gebruiken als showroom.

In 1991 werd het toenmalig huis ingenomen als toonzaal.
Buiten werd tevens een toonpark aangelegd zodat ze de klanten een ruim gamma buitentegels konden aanbieden.

In de jaren ‘90 kwam de dochter Ann en enkele jaren later de twee zonen Hans en Steven ook aan het roer van het bedrijf.
De andere zoon Lieven verzorgt het transport.

Door de goede verkoop en het groeiende aanbod van tegels werd er in 1997 een nieuwe showroom gebouwd alsook een nieuw toonpark aangelegd. Van Glabeke uit Kortrijk-Kooigem begon zich vanaf dan steeds meer te specialiseren in allerlei tegels zowel voor binnen als voor buiten.

Aangezien het aanbod op de markt zo groot geworden is en de tegels steeds groter worden, werd de toonzaal in 2017 uitgebreid en helemaal vernieuwd tot de huidige showroom.

Eind 2018 kwam Ann haar dochter Charlotte er ook bij. Zij begeleidt klanten met het ontwerpen en realiseren van hun droominterieur.
Op deze manier kunnen we de klanten nog beter begeleiden om van hun huis een gezellige thuis te maken.

Tot binnenkort